Youth exchange "Catch the Opportunity!" takes place from 7-17th July 2011 in Hiiumaa and brings together 32 participants from Estonia, Lithuania, Romania, Turkey, Spain and France. The main topics of the project are youth unemployment and voluntary work.

Saturday, December 10, 2011

Fotonäitus „Haara Võimalusest!“ TÜ raamatukogus



Alates 1. detsembrist kuni 18. detsembrini on Tartu Ülikooli raamatukogus avatud fotonäitus „Catch the Opportunity!“ (Haara võimalusest!),  mis kajastab samanimelise noortevahetuse tegevusi ja tulemusi.  Projekt tõi kokku 31 noort Eestist, Leedust, Rumeeniast, Türgist, Prantsusmaalt ja Hispaaniast. Noortevahetus toimus 7-17 juuli 2011 Hiiumaal ning projekti teemaks oli noorte töötus ja vabatahtlik töö, koos otsiti lahendusi tööpuudusele ja väärtustati vabatahtlikku tööd kui võimalust omandada kogemust mitteformaalse õppe raames. Osaluskohvikus jagati kogemusi ja arutati teemat Hiiumaa noortega, Töötukassa konsultantidega ja kolmanda sektori organisatsioonide esindajatega. Iga riigi osalejad tutvustasid oma riigi parimaid praktikaid võitlemisel töötusega ning väärtustamaks vabatahtlikku tööd.  Korraldati ka suur kampaania, mille eesmärgiks oli väärtustada vabatahtlikku tööd – noored panid käed külge küttepuude ladumisel Tohvri hooldekodus, abitöödel Samaaria missiooni keskuses, talvepuude varumisel ja ravimtaimede kogumisel Kuulikodu loomade varjupaigas ja Ave Vita maja renoveerimisel Kärdlas. Projekti lõpuks valmis dokument, mis koondas kõiki ideid vähendamaks tööpuudust noorte seas ning väärtustamaks vabatahtlikku tööd, mis tõlgiti seitsmesse eri keelde ja levitati kõikides osalejamaades. Projekti järeltegevusena korraldati ka esseekonkurss, kus Eesti Noored said jagada oma ideid antud teemadel ning võitja auhinnaks oli reis kahele Brüsselisse. Projektist saab lähemalt lugeda ja dokumendiga tutvuda: http://catchtheopportunity.blogspot.com/ ja esseesid saab lugeda: http://ideekonkurss.blogspot.com/.
Projekti korraldajateks oli mitteformaalne noortegrupp Hiiumaa Seiklejad koosseisus Heleri Alles, Katrin Toe, Kadri Reidla, Loore Kääramees, Greete Tukk, Lisette Vapper ja Toomas Laigu. Noortegrupp Hiiumaa Seiklejad on osa noorteorganisatsioonist Seiklejate Vennaskond (http://www.seiklejad.org) ning projekt viidi ellu Euroopa Liidu programmi Euroopa Noored (http://euroopa.noored.ee) toel. 

No comments:

Post a Comment